Hvilke ord kan man danne? Spil uden regler – mest interessante spil, som bygger på Scrabble

Hvilke ord kan man danne? Måske ord med z eller ord med c? Mest interessante variationer af Scrabble. Ikke kun Scrabble – ordspil, der leger med ideer. Alternative varianter af Scrabble.

Hvilke ord kan man danne? Måske ord med z eller ord med c? Scrabble, som uden tvivl er verdens mest populære ordspil, har en række forskellige varianter og alternative versioner. De opstår ved at foretage kreative ændringer i de klassiske spilleregler. På den måde kan udgaverne overraske spillets elskere og præsentere dem for nye og interessante udfordringer.

Vi skal se nærmere på et par interessante varianter af Scrabble. Hvordan kan det meget velkendte spil ændre sig? Her kommer atypisk Scrabble!

Anagrammer

De nemmeste modifikationer af Scrabble opstår ved at ændre spillereglerne uden at påvirke de anvendte elementer. En af dem hedder Anagrammer. I den udgave spiller man kun med fliserne uden at bruge brættet.

Fliserne placeres på en flad overflade med oversiden nedad. Spillerne afslører skiftevis de enkelte bogstaver og giver et par sekunder til hinanden efter hvert træk for at kigge nøjagtigt på sættet. Enhver spiller, der får øje på et ord iblandt bogstaverne, kan samle fliserne og placere dem foran sig.

Spillevarianten karakteriseres ved et hurtigt tempo og korte pauser. Man har ikke særlig lang tid til at tænke. Derfor er varianten populær iblandt Scrabble turneringsspillere, som træner færdigheder, de kan anvende under konkurrencer.

Økologisk Scrabble”

Den spillevariant indfører kun en, men betydelig modifikation. Man bruger det samme sæt som ved at spille det klassiske Scrabble – alle bogstaver og brættet. Med den forskel, at de tomme fliser “genbruges” – derfor hedder det “økologisk” Scrabble.

Det fungerer på den måde – enhver spiller, der starter sin runde, kan indsamle en af de tomme fliser fra brættet, før han eller hun danner et ord, og erstatte flisen med et passende bogstav. Dvs., at hvis den tomme flise bliver anvendt som erstatning for “Ł”-bogstavet, kan spilleren, som har bogstavet i sættet, lægge bogstavet i stedet for og indsamle den tomme flise til genbrug. Det er dog vigtigt, at flisen skal erstatte nøjagtigt det samme bogstav – det kan ikke være anderledes, selv hvis man faktisk er i stand til at danne et godkendt ord.

Scrabble Kabale

Denne variant af spillet er beregnet til spillerne, som vil øve sig i Scrabble, men ikke har nogen at spille mod. Hvilke ord kan man danne? Måske ord med z eller ord med c? Reglerne er nøjagtigt de samme som i det klassiske Scrabble – med en forskel. Man spiller mod sig selv.

Spilleren spiller så efterfølgende runder efter reglerne ved at danne ord et efter et. I den variant kan man spille med en tidsfrist – og prøve at få så mange point som muligt i en tidsbegrænset periode. Man kan også stræbe efter at få maksimal antal pointene uden tidsfristen.

Hvilke ord kan man danne i Super Scrabble

Mere komplicerede variationer af Scrabble kræver anvendelse af forskellige elementer. Super Scrabble er et af eksemplerne. Spillevarianten blev indført i 2004, og dens mål er at præsentere spillets mere spændende og anstrengende version.

Super Scrabble karakteriseres altså ved et større bræt – 21×21 i stedet for 15×15. Der anvendes også det dobbelte antal bogstaver som i det klassiske Scrabble. På brættet findes der flere felter med point og højere multiplikatorer (op til 4 gange).

Derfor er det i den version af Scrabble vigtigere at tænke strategisk og anvende mulighederne, som brættet giver dig.

Junior Scrabble

Den version af Scrabble er beregnet til de unge. Brættet er større, og på dets ene side står der printede ord. Spillerne skal bare placere bogstaverne således, at de danner de synlige ord. På den måde kan de yngste spillere mestre spillereglerne og lære den nødvendige tankegang.

Når spillet ikke længere er kompliceret for dem, kan de vende brættet om. På bagsiden findes der et bræt, som ligner den “voksne” version af Scrabble.

Så hvilke ord kan man danne i Scrabble eller Wordfeud? Vores eneste begrænsning er vores fantasi

Så hvilke ord kan man danne? Måske ord med z eller ord med c? Vi har selvfølgelig kun beskrevet et par eksempler på forskellige varianter af Scrabble. Praktisk kan spillerne uden problemer foretage egne ændringer for at diversificere spillet. Især hvis man ikke behøver at lave noget om på de anvendte elementer.